ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Provocare nord-coreeană: Peste 300 de baloane cu deșeuri au fost lansate către Coreea de Sud

10:39 | 09.06.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. Armata sud-coreeană a raportat că aproximativ 330 de baloane cu deșeuri au fost trimise sâmbătă de către Phenian, ca răspuns la trimiterea de pliante de propagandă în Nord de către militanți sud-coreeni, relatează AFP, citată de Agerpres și Moldpres.

Aproximativ 80 de baloane au căzut în Coreea de Sud, iar analiza a arătat că acestea nu conțineau substanțe periculoase. Primarul Seulului, Oh Se-Hoon, a condamnat acțiunea, calificând-o drept o provocare la nivel scăzut.

Parlamentul Coreii de Sud a votat în 2020 o lege care incrimina trimiterea de manifeste către Coreea de Nord. Însă legea, care nu era respectată de activiști, a fost anulată anul trecut deoarece ar încălca libertatea de expresie.

Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean, a susținut că Phenianul își exercită doar libertatea de expresie.

img24004304

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!