ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A doua decadă de iunie începe cu avertizare de instabilitate atmosferică

15:15 | 10.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 10 iun. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat pentru astăzi şi mâine Cod galben de instabilitate atmosferică, valabil pe întreg teritoriul țării, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în intervalul de acțiune 10 iunie (ora 15.00) - 11 iunie (ora 03.00) se prevăd ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, izolat averse puternice și grindină (în perioade scurte, prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-45 l/m2) și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

În următoarele zile, se aşteaptă valori termice până la 33 de grade Celsius.

În cazul Codului galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, iar fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

img24004331

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!