ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGSU: Terenuri agricole și livezi din cinci raioane ale țării au fost afectate de ploile și vântul puternic

10:45 | 11.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Mai multe hectare de terenuri agricole și livezi au fost afectate de ploile și vântul puternic din 8 iunie curent. Pagubele au fost înregistrate în localități din raioanele Soroca, Edineț, Ungheni, Nisporeni și Strășeni, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în raionul Ungheni, satul Măcărești, în urma ploilor torențiale cu grindină, au fost afectate circa 11 hectare de viță-de-vie, 12 hectare de floarea soarelui, 10 hectare de porumb și 20 hectare de grâu.

Precipitațiile cu grindină și vânt puternic au distrus circa 280 hectare de porumb în raionul Soroca. Tot aici, precipitațiile au afectat 43 hectare de livezi, circa 130 hectare de floarea soarelui, precum și 80 hectare de terenuri agricole cu semănături.

De asemenea, rafalele de vânt puternic au deteriorat acoperișul Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din satul Bădiceni, raionul Soroca. Vântul a smuls și a deteriorat circa 204 foi de ardezie, 160 m2 lambriu din lemn și 2 m3 de cherestea.

La fel, în raionul Nisporeni, în localitățile Bărboieni și Soltănești, ploile torențiale cu grindină au afectat 24 hectare de livezi și 26 hectare de viță-de-vie.

Comisiile pentru situații excepționale raionale urmează să stabilească pagubele materiale.

img24004342

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!