ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGPF: Un grup de persoane, revenite de la Moscova, au lansat „un șir de provocări” și au manifestat „un comportament agresiv” în zona de sosiri a Aeroportului

12:57 | 11.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Un grup de persoane, care s-au întors în această dimineață de la Moscova, au lansat „un șir de provocări” și au manifestat „un comportament agresiv” în zona de sosiri a Aeroportului Internațional Chișinău. Precizările au fost făcute de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) în urma incidentului, informează MOLDPRES.

Potrivit instituției, unui pasager i-a fost întocmit un proces verbal pentru comportament agresiv asupra polițiștilor aflați în serviciu. „Persoana este acuzată de comiterea infracțiunii de huliganism. De asemenea, au fost identificați alți trei pasageri care vor fi documentați pentru tulburarea ordinii publice și trași la răspundere pentru contravenția comisă”, a precizat IGPF.

Persoanele vizate ar fi simpatizanții lui Ilan Șor, reveniți de la o reuniune de la Moscova. Acest fapt a fost confirmat și de deputata Marina Tauber pe rețelele de socializare, care a subliniat că „cetățenii au fost verificați la Aeroport timp de câteva ore”.

În acest context, Poliția de Frontieră a subliniat că „siguranța tuturor pasagerilor este prioritară și instituția nu va tolera nicio încălcare a drepturilor acestora”. Totodată, IGPF a solicitat fiecărui călător „să respecte măsurile de control impuse la trecerea frontierei de stat”.

Incidente similare au mai fost înregistrate pe Aeroportul Internațional Chișinău, când simpatizanții lui Ilan Șor, reveniți de la Moscova, au manifestat un comportament agresiv în timpul controalelor efectuate la intrarea în țară.   

img24004347

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!