ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Patru persoane reținute într-un dosar de trafic de influență la eliberarea permiselor de conducere

13:37 | 11.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Patru persoane au fost reținute astăzi într-un dosar de trafic de influență pentru intermedierea procesului de obținere frauduloasă a permiselor de conducere. Acțiunile vizau identificarea candidaților pentru obținerea permiselor auto și organizarea întregului proces de perfectare a actelor, precum și susținerea examenelor teoretice și practice, informează MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), unul dintre bănuiți ar fi susținut că are influență asupra angajaților Secției Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto din Comrat și că îi poate determina, contra sumei de 1 300 de euro, să favorizeze pe unul dintre candidați să susțină cu succes examenul auto la categoria C. Totodată, acesta ar fi pretins 4 000 de lei pentru pregătirea pachetului de documente necesare - certificatul medical și certificatul privind executarea orelor de practică suplimentare – fără prezența fizică a candidatului.

În cadrul urmăririi penale, sub controlul CNA, au fost transmise 1 000 de euro și 4 000 de lei. Totodată, s-a stabilit că bănuitul ar fi în contact cu mai mulți complici care i-ar furniza date despre doritorii de a obține permise de conducere fără a urma procedurile legale.

Pe acest caz, astăzi, au fost efectuate percheziții la trei complici ai bănuitului, în urma cărora au fost ridicate 80 mii de lei, în diferită valută, proveniența cărora urmează a fi stabilită, dar și certificate medicale și de absolvire a școlilor auto, eliberate pe numele unor persoane terțe. În prezent, patru persoane sunt reținute pentru 72 de ore și urmează a fi plasate în izolator.

Acțiunile de urmărire penală au loc sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiul Cahul.

img24004349

img24004349

img24004349

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!