ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atenție șoferi: Circulația transportului de mare tonaj pe drumurile naționale va fi restricționată pe timp de caniculă

14:39 | 11.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. În zilele cu temperaturi caniculare, de peste 30˚C, unitățile de transport cu o greutate de peste 20 tone, au interdicția de a circula pe anumite porțiuni de trasee naționale semnalizate cu indicatoarele corespunzătoare, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), restricțiile de circulație nu vizează transportul de pasageri, vehiculele care transportă produse alimentare, materiale pentru prevenirea și lichidarea situațiilor excepționale.

Scopul interdicției este de a preveni deteriorarea părții carosabile cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic. În acest context, IGP îndeamnă conducătorii auto să se deplaseze în orele când temperatura de afară nu depășește 30 de grade Celsius.

Persoanele fizice care vor încălca normele riscă amendă de la 3 000 până la 4 500 de lei, iar cele juridice de la 12 000 la 15 000 de lei.

img24004352

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!