ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Recean, în discuții cu ministrul federal al Afacerilor Economice al Austriei: „Ne propunem să implementăm cât mai multe proiecte moldo-austriece în beneficiul cetățenilor”

19:03 | 11.06.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Parcursul european al Republicii Moldova, consolidarea relaţiilor comercial-economice bilaterale şi oportunitățile de extindere a acestora în domenii precum agricultura și energia verde au fost printre principalele subiecte discutate de către Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, și ministrul federal al Muncii și Afacerilor Economice al Austriei, Martin Kocher, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

Șeful Executivului a apreciat parteneriatul constructiv între țara noastră și Austria, subliniind că prioritățile guvernamentale actuale țin de crearea condițiilor necesare pentru o creștere economică sustenabilă, îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, menținerea păcii și a stabilității în țară.

„Ne dorim să implementăm cât mai multe proiecte moldo-austriece în beneficiul cetăţenilor, axate pe digitalizare, inovație, eficiență energetică, economie verde și protecția mediului”, a declarat premierul Dorin Recean.

Prim-ministrul a mulțumit părții austriece pentru asistenţa oferită, de-a lungul anilor, prin intermediul Agenției Austriece de Dezvoltare. Au fost realizate proiecte pe segmentele: buna guvernare, consolidarea capacităților instituţionale, învăţământul profesional, aprovizionarea cu apă.

Întrevederea șefului Executivului de la Chișinău cu ministrul federal al Muncii și Afacerilor Economice al Austriei a avut loc în contextul Conferinței de Reconstrucție a Ucrainei desfășurată la Berlin.

 

img24004366

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!