ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAI: 92 de localități rămân deconectate de la curentul electric

14:28 | 12.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 iun. /MOLDPRES/. Un număr de 92 localități din opt raioane ale țării rămân parțial deconectate de la energia electrică, potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Afacerilor Interne la orele amiezii, transmite MOLDPRES. 

Intemperia de noaptea trecută a provocat pagube în mai multe localități din țară, inclusiv în capitală, unde a fost declarată situație de forță majoră. Totodată, o adolescentă din Chișinău a fost găsită fără suflare sub un copac doborât de vântul puternic. Furtuna a lăsat în urmă trasee înnămolite, copaci căzuți, fire electrice rupte, iar salvatori, pompieri, polițiști și carabinieri au intervenit pentru deblocarea traseelor, dar și ajutorarea persoanelor.

Potrivit datelor Serviciului 112, în urma furtunii înregistrate în data de 11 iunie, a crescut cu aproape 50% numărul solicitărilor, înregistrându-se până la 750 de solicitări pe oră. Oamenii au raportat situații legate de fire electrice căzute, arbori doborâți, trasee blocate, dar și mașini avariate.

Specialiștii de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat avertizează că ploile torențiale cu vânt puternic vor continua și în zilele ce urmează. Fenomenul este caracteristic lunii iunie pentru zona Republicii Moldova, au precizat meteorologii pentru MOLDPRES. Pentru a evita situațiile de risc, salvatorii recomandă oamenilor să fie prudenți, iar în caz de furtună să se adăpostească în locuri sigure.

img24004385

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!