ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noul director INL al Ambasadei SUA în vizită la Poliția de Frontieră

14:48 | 12.06.2024 Categorie: Comunicate

Chişinău, 12 iun. /MOLDPRES/. Astăzi, 12 iunie 2024, șeful Poliției de Frontieră Ruslan Galușca a primit în vizită de lucru pe Bryan Schubert, noul Director al Secției Justiție Penală și Aplicare a Legii (INL) din cadrul Ambasadei SUA la Chișinău. Scopul acestei vizite a fost prezentarea noului director și consolidarea relațiilor de cooperare bilaterală.

În cadrul întrevederii, Ruslan Galușca a prezentat situația actuală la frontierele Republicii Moldova, subliniind provocările cu care se confruntă Poliția de Frontieră precum migrația ilegală, traficul de substanțe narcotice și de muniții. Discuțiile au evidențiat interesul partenerilor americani în aceste probleme și au propus identificarea în comun a soluțiilor eficiente pentru combaterea acestora.

De asemenea, s-au purtat discuții despre proiectele aflate deja în derulare și despre perspectivele viitoare de cooperare. Un punct important pe agenda întâlnirii a fost oferirea unei asistențe pe linie de renovare a infrastructurii sectoarelor de frontieră care se află în stare critică, inclusiv fiind sublinită necesitatea alinierii la standardele europene a tuturor activităților frontaliere.

Reprezentanții Ambasadei SUA și-au reiterat angajamentul de a sprijini Poliția de Frontieră a Republicii Moldova în eforturile sale de a combate provocările și riscurile la frontieră.

În încheierea discuțiilor, Ruslan Galușca a mulțumit partenerilor americani pentru contribuția semnificativă la modernizarea și îmbunătățirea capacităților operaționale ale instituției. Totodată, dorindu-i noului drector INL un mandat de succes și cu noi colaborări în domeniul de frontieră.

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!