ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

15 instituții din învățământul profesional tehnic implicate în sistemul dual au participat la concursul „Eco- Viziuni: Inițiative Verzi”

17:52 | 12.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 iun. /MOLDPRES/. Un număr de 15 instituții de învățământ profesional tehnic (IÎPT) implicate în sistemul dual au participat la Concursul organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) „Eco-Viziuni: Inițiative Verzi în IÎPT”. Obiectivul concursului este stimularea proiectelor inovatoare care să aducă soluții pentru reducerea consumului de energie, încurajarea programelor de reciclare creativă și implementarea proiectelor de înverzire urbană, transmite MOLDPRES.

Cele 15 instituții de învățământ participante la concurs sunt din Chișinău, Bălți, Cahul, Orhei, Hâncești, Leova, UTA Găgăuzia. Proiectele elevilor s-au axat pe subiecte precum valorificarea deșeurilor, eficiența energetică, sustenabilitatea produselor din denim, fertilizatorul organic prin reciclarea inteligentă, promovarea înțelegerii universale a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD).

Vicepreședintele CCI, Mihai Bîlba, a afirmat că prin acest concurs, se propune stimularea proiectelor inovatoare ale celor 15 instituții de învățământ, încurajarea programelor de reciclare creativă și implementarea proiectelor de înverzire urbană. „Aceste obiective nu sunt doar prioritare, ci sunt esențiale pentru viitorul nostru și al generațiilor viitoare”, a remarcat Mihai Bîlba.

„Sper că pe o mare parte din elevii participanți la acest concurs, să-i revăd la USM, pentru a-și continua studiile și pentru a aduce o contribuție reală la dezvoltarea economiei în Republica Moldova. Cred în viitorul statului nostru!”, a afirmat rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul Comitetului pentru promovarea învățământului profesional tehnic dual „Reziliență economică – Creștere incluzivă – Dezvoltare sustenabilă” și a fost organizat de CCI a RM, în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova (USM), prin proiectul „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”, finanțat de Guvernele Germaniei și Elveției, implementat de GIZ Moldova, cu suportul unor companii implicate în sistem dual de învățământ.

img24004400

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!