ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău va avea loc prima Conferință internațională „Reconstrucția Ucrainei. Rolul Republicii Moldova”

11:27 | 13.06.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 13 iun. /MOLDPRES/. La Chișinău va fi organizată prima Conferinţa internaţională economică „Reconstrucția Ucrainei. Rolul Republicii Moldova”. Evenimentul va avea loc pe 21 iunie, transmite MOLDPRES. 

Participanții la eveniment vor discuta despre oportunităţile de investiţii în Moldova şi procesul de reconstrucţie a Ucrainei, rolul relaţiilor bilaterale între Moldova şi Ucraina, nişele de bază pentru investiţii în Ucraina şi situaţia economică din ţara vecină.

Conferința va fi organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Moldova-China, Camera de Comerț italo-moldavă, Camera de Comerţ şi Industrie Franţa-Moldova și Asociația Investitorilor din România.

Pentru buna desfăşurare a Conferinţei au fost invitate structuri din Ucraina precum: Ambasada Ucrainei la Chişinău, Asociația Ucraineană a Surselor de Energie Regenerabilă, Confederația Constructorilor din Ucraina, UkraineInvest, Consiliul de Afaceri Ucraino-Chinez, Asociația pentru Dezvoltarea și Reconstrucția Regiunilor din Ucraina și Inițiativa celor Trei Mări (uniune a treisprezece state membre ale Uniunii Europene situate în Europa Centrală și de Est și a două țări partenere: Ucraina (din 2022) și Republica Moldova (din 2023). De asemenea, au fost invitate și mai multe instituții din Republica Moldova, precum: Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerul Energiei, Agenţia de Investiţii, Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, etc.

„Prin organizarea acestei conferințe, ar urma să fie demonstrat angajamentul comun faţă de responsabilitatea socială corporativă și față de contribuirea la promovarea dezvoltării economice şi sociale durabile în regiune. Astfel de eveniment urmează să fie organizat ulterior și în România, Italia și Franța”, este menționat într-un comunicat remis presei.

Potrivit organizatorilor, conferința internațională economică „Reconstrucţia Ucrainei. Rolul Republicii Moldova” va constitui un pas important în vederea atragerii investițiilor în Republica Moldova și Ucraina, în special în contextul procesului de reconstrucţie a Ucrainei.

img24004414

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!