ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Codul galben de instabilitate atmosferică a fost prelungit și pentru ziua de mâine

15:04 | 13.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 13 iun. /MOLDPRES/. Codul galben de instabilitate atmosferică, emis astăzi de meteorologi, a fost prelungit și pentru ziua de mâine, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, avertizarea va fi valabilă vineri, 14 iunie, pe întreg teritoriul țării, între orele 8.00 - 13.00. Astfel, în intervalul menționat pe arii extinse vor fi manifestări de averse puternice însoțite de descărcări electrice, (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-30 l/m2) și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

În dimineața zilei, SHS a emis cod galben de instabilitate atmosferică, valabil pentru ziua de astăzi, între orele 11.00 - 22.00.

În cazul Codului galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, iar fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Pentru a evita situațiile de risc, salvatorii recomandă oamenilor să fie prudenți și în caz de furtună să se adăpostească în locuri sigure.

img24004426

img24004426

img24004426

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!