ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Jocuri Olimpice: Echipamentul sportiv destinat echipei naționale va fi scutit de taxe vamale

12:48 | 14.06.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Echipamentul sportiv destinat echipei naționale olimpice care va participa la Jocurile Olimpice de vară de la Paris va fi scutit de taxe vamale. Decizia a fost luată astăzi de Parlament, transmite MOLDPRES. 

Inițiativa aparține deputaților PAS, Lilian Carp și Artemie Cătănoi. Autorii susțin că proiectul va facilita achiziționarea echipamentului sportiv și al celui de gală/paradă calitativ, cu un design unic pentru membrii echipei naționale olimpice delegați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Potrivit notei informative a proiectului, pentru fiecare sportiv sau membru al delegației care va participa la Jocurile Olimpice este necesar în jur de 35-38 de piese de echipament, atât sportiv, cat și de gală și de parade.

Cheltuielile de transportare și echipare a echipei naționale sunt asigurate de Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova din surse proprii, din surse atrase de la parteneri și sponsori.

Designul echipamentului sportiv a fost elaborat de către CNOS împreună cu o companie din Spania, iar transportarea echipamentului va fi asigurată de către un agent economic autohton. Echipamentul de gală și paradă va fi importat din România.

A 33-a ediție a Jocurilor Olimpice de Vară va avea loc la Paris în perioada 26 iulie - 11 august 2024. Până în prezent, mai mulți sportivi din țara noastră au obținut cote de participare la acestea.

img24004459

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!