ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou formular de raportare a impozitului pe venit, aprobat de Ministerul Finanțelor

09:53 | 17.06.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Procesul de raportare pentru persoanele care desfășoară activitate profesională a fost optimizat. Serviciul Fiscal de Stat a anunțat astăzi că a fost aprobat un nou formular cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele vizate (Forma DAP24) și noi instrucțiuni de completare a acestuia, transmite MOLDPRES.

Prima perioadă de raportare, conform formularului cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele care desfășoară activitate profesională (Forma DAP24), este perioada fiscală a anului 2024.

Noul formular a fost aprobat în scopul optimizării procesului de raportare, inclusiv de simplificare a dărilor de seamă. 

Documentul prevede comasarea formularelor DAJ17 (Declarația cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele care desfășoară activitate profesională în sectorul justiției) și DASS19 (Declarația cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele care desfășoară activitate profesională în domeniul sănătății), ultima perioadă de raportare conform acestora fiind perioada fiscală 2023.

Noul formular a fost aprobat prin Ordinul Ministerului Finanțelor, publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

img24004502

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!