ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Grosu, la întrevederea cu Președintele Italiei, Sergio Mattarella: „Parlamentul este angajat plenar în a executa agenda de reforme necesare inclusiv în parcursul european al Republicii Moldova”

18:09 | 18.06.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, care se află, în aceste zile, la Chișinău. Oficialii au discutat despre parcursul european al țării noastre, oportunitățile de intensificare a relațiilor bilaterale, precum și despre moldovenii stabiliți cu traiul în Italia, transmite MOLDPRES.

În discuții, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a accentuat faptul că parcursul european al Republicii Moldova este unul ireversibil. „Parlamentul este angajat plenar în a executa agenda de reforme necesare, iar justiția și combaterea corupției, eficiența energetică și cea regenerabilă, securitatea și ordinea publică, rămân a fi prioritare”, a menționat șeful legislativului.

De asemenea, oficialii au discutat despre moldovenii stabiliți cu traiul în Italia, care fac mai strânse legăturile între cele două țări. În context, Președintele, Sergio Mattarella, a menționat că, în Italia, este o comunitate de moldoveni apreciată și activă atât social, cât și economic. „Am cunoscut zeci de familii în satele și orașele noastre care au revenit în ultimii ani din Italia, și-au deschis afaceri cu „iz italian” și acest lucru ne bucură și îi așteptăm și pe alții acasă. Cu fiecare familie revenită și afacere deschisă, aducem Europa tot mai aproape”, a adăugat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Președintele Sergio Mattarella se află, în aceste zile, la Chișinău, aceasta fiind prima vizită oficială a unui Președinte al Republicii Italiene în Republica Moldova. Oficialul italian a avut o întrevedere cu Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. De asemenea, în cadrul vizitei, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, și viceministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale a Italiei, Edmondo Cirielli, au semnat o Declarație prin care Italia sprijină aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. 

img24004565

img24004565

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!