ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cristina Gherasimov și Olga Stefanishyna au analizat procesul de pregătire a R. Moldova și Ucrainei pentru Conferința Interguvernamentală din 25 iunie

16:20 | 19.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 19 iun. /MOLDPRES/. Procesul de pregătire a Guvernelor de la Chișinău și Kyiv pentru Conferința Interguvernamentală din 25 iunie, care va iniția oficial negocierile de aderare a celor două țări la Uniunea Europeană, a fost analizat de către viceprim-ministra pentru Integrare Europeană a Republicii Moldova, Cristina Gherasimov, și viceprim-ministra pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică a Ucrainei, Olga Stefanishyna, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Direcției comunicare a Guvernului, oficialii au discutat telefonic în ajunul primei Conferințe Interguvernamentale, programată pentru data de 25 iunie la Luxembourg. 

Cristina Gherasimov și Olga Stefanishyna „au punctat realizările înregistrate de ambele țări în parcursul european, care au stat la baza evaluării pozitive a Comisiei Europene, precum și a deciziei ambasadorilor statelor membre UE de a aproba cadrele de negociere pentru Republica Moldova și Ucraina”, a remarcat sursa citată.

La sfârșitul săptămânii trecute, viceprim-ministra Cristina Gherasimov a anunțat că Uniunea Europeană deschide oficial negocierile de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei, prima Conferință Interguvernamentală Moldova-UE urmând să aibă loc pe 25 iunie. 

 

img24004587

img24004587

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!