ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu delegațiile țărilor „Triunghiul de la Weimar”

13:59 | 21.06.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/.Președinta Maia Sandu a avut, astăzi, o întrevedere cu reprezentanții țărilor care fac parte din alianța „Triunghiul de la Weimar”, și anume Ministra de stat pentru Europa și Climă a Germaniei, Anna Lührmann, Ministrul Afacerilor Europene al Poloniei, Adam Szłapka și Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Paul Graham. Întâlnirea a fost o oportunitate de a discuta despre eforturile și procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, dar și despre securitatea regională, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului a salutat sprijinul constant al Germaniei, Poloniei și Franței și a mulțumit pentru susținerea lansării oficiale a negocierilor de aderare. Drumul european, pentru Republica Moldova, înseamnă calea spre pace și bunăstare pentru toți cetățenii noștri, a menționat Președinta. 

„Triunghiul de la Weimar” este un format de cooperare trilaterala  care include  Franța, Germaniași Polonia. Printre subiectele pe care le promovează în prezent, sunt sprijinirea Ucrainei și extinderea Uniunii Europene.

 

img24004648

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!