ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atacurile rusești asupra infrastructurii energetice ucrainene continuă: Zaporojie și Liov grav afectate

11:34 | 22.06.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Forțele armate ruse au lansat un nou atac masiv asupra infrastructurii energetice din vestul și sudul Ucrainei în noaptea de vineri spre sâmbătă, a anunțat Ministerul ucrainean al Energiei, scrie Agerpres, citată de Moldpres.

Atacurile au avariat instalațiile operatorului Ukrenergo în regiunile Zaporojie și Liov, rănind și spitalizând doi angajați din Zaporojie.

Acesta este al optulea atac de acest tip în ultimele trei luni, provocând întreruperi frecvente de electricitate. Joi, un alt atac major a avariat o centrală electrică, rănind șapte angajați. Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că jumătate din capacitatea energetică a Ucrainei a fost distrusă și a ordonat instalarea de panouri solare și unități de stocare a energiei pe clădirile școlilor și spitalelor.

Directorul general al operatorului DTEK, Maxim Timcenko, a avertizat că Ucraina ar putea înfrunta o criză gravă în această iarnă dacă partenerii occidentali nu se mobilizează pentru a ajuta la reconstruirea rețelei de electricitate și la furnizarea de echipamente de apărare antiaeriană.

img24004674

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!