ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Daniel Vodă la Taraclia: „Unitatea noastră este esențială pentru un viitor în care construim Moldova Europeană acasă”

18:52 | 22.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Echipa guvernamentală a efectuat astăzi o vizită la Taraclia unde a avut discuții cu cetățenii în contextul campaniei de informare Uniți pentru Moldova Europeană. „În urma discuțiilor suntem mai convinși ca niciodată că integrarea europeană este o idee națională și că unitatea noastră este esențială pentru a ne atinge acest scop”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, transmite MOLDPRES.

Acesta a remarcat că, cea mai puternică armă împotriva dezinformării este informarea – limpede, clară și deschisă.

„Am întâlnit oameni dornici de informații, deschiși pentru comunicare și plini de curiozitate. Tinerii din Taraclia au o gândire pro-europeană, ceea ce ne dă speranță pentru viitor. Cu toate acestea, există și provocări: euroscepticismul construit pe falsuri, narațiunile care propagă divizarea și dezinformarea sunt întâlnite și promovate de liderii locali”, a afirmat Daniel Vodă.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a chemat cetățenii la unitate. „Să comunicăm împreună, pentru că doar ca o mare familie putem construi o Moldovă europeană și prosperă. Integrarea europeană nu este doar o aspirație, ci un obiectiv național pe care îl putem atinge prin unitate și determinare. Unitate pentru Moldova Europeană - Informăm, luptăm împotriva dezinformării și construim împreună viitorul în Moldova noastră frumoasă pentru fiecare familie!”, a subliniat Daniel Vodă.

Acțiunea de informare continuă în toată țara și este în desfășurare în mai multe localități ale Republicii Moldova. Astfel, persoanele se pot alătura și deveni voluntari pe platforma www.pentru.md.

Alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova și referendumul republican constituțional privind aderarea țării la UE se vor desfășura pe data de 20 octombrie curent.

img24004678

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!