ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gala „Personalitatea anului” la Ialoveni: „Repere valorice ale raionului, cu o reputație consacrată pe plan local și recunoscută pe plan comunitar”

12:39 | 23.06.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Mai multe personalități din raionul Ialoveni au primit trofee la Gala „Topului raional al Personalităților Anului 2023”. Cei mai de seamă ialoveneni, care au contribuit, în mod eminent, la dezvoltarea social-economică a raionului, au fost omagiaţi în cadrul unei festivității solemne ce a avut loc în această săptămână, în incinta Centrului de Business din localitate.

Preşedintele raionului Ialoveni, Natalia Eremia, a felicitat cei 12 laureați, desemnați de comisia de jurizare, dorindu-le succese notabile și performanțe înalte, decernându-le trofeul excelenței profesionale cu titlul onorific „Personalitatea Anului 2023”, în semn de înaltă apreciere pentru meritele deosebite și rezultatele remarcabile obținute în domeniile pe care le profesează cu abnegație și perseverență.

Natalia Eremia: Fiecare dintre laureații prezentați este o personalitate distinsă pentru domeniul pe care îl reprezintă, cu împliniri, performanțe și realizări într-o anumită perioadă de timp. Scopul principal al acestei gale este acela de a cunoaște în mod sistematic reperele valorice ale raionului nostru, cu o reputație consacrată pe plan local și recunoscută pe plan comunitar.

Solicitat de MOLDPRES, Personalitatea anului 2023 în domeniul ocrotirii sănătății, Anton Coval, șef al Centrului de Sănătate Horești, a spus că trofeul obţinut în semn de recunoaștere a rezultatelor deosebite în domeniul ocrotirii sănătății nu este doar un succes personal.

Anton Coval: Nu e numai succesul meu,  e succesul întregului colectiv. Lucrez la Horeşti încă din 1990, de la darea în exploatare a centrului. Împreună cu echipa am reuşit implementarea mai multor proiecte de renovare, reparaţie capitală, reînnoirea utilajului. Pentru moment, instituţia medicală pe care o conduc este dotată cu tehnică performantă ce permite efectuarea unor analize mai complicate. Oamenii au posibilitate să facă toate investigaţiile acasă, chiar şi investigaţii mai sofisticate.

Muncind o viaţă în domeniul sănătăţii, slujind cu încredere oamenii în ceea ce este cel mai important – ocrotirea sănătăţii, domnul Coval se arată optimist şi încrezător într-un viitor mai bun al Republicii Moldova.

Anton Coval: Sunt un om optimist şi mai cred în viitorul ţării noastre. Aici au rămas practic cei pe care îi doare sufletul de această ţară, despre care o spun cu fermitate că este o bucăţică de rai. Mai cred că împreună  vom reuşi şi vom avea  rezultatele mult râvnite. Şi cred că acestea pot fi obţinute împreună cu comunitatea europeană. Împreună, în echipă, totul reuşeşte mai uşor şi mai eficient.  Or, ca ceea ce ne dorim în primul rând - bunăstarea oamenilor, interesele şi drepturile cetăţeanului, vor avea sorţi de izbândă doar în Uniunea Europeană.

Întreaga ceremonie de decernare de la Ialoveni a cuprins 12 nominalizări:

Personalitatea anului 2023 în domeniul educației – învățătoarea Elena Teslev, director adjunct, Școala Primară „Ion Creangă”, Ialoveni, în semn de recunoaștere pentru dedicarea și excelența demonstrată în cadrul procesului educațional.

Personalitatea anului 2023 în domeniul culturii – Maestrul Grigore Vîrlan, director artistic, Casa raională de cultură „Andrei Ungureanu”, Ialoveni, pentru meritele deosebite în promovarea și conservarea culturii muzicale.

Personalitatea anului 2023 în domeniul tineretului – Sergiu Gurău, director executiv, Asociația obștească „Eco-Răzeni”, pentru angajamentul și contribuțiile semnificative în sprijinul tinerilor.

Cel mai bun antreprenor al anului 2023 în sfera de producere – Societatea Comercială „Sandriliona” SRL din Ialoveni, pentru realizările notabile în domeniul producției.

Cel mai bun antreprenor al anului 2023 în sfera prestări servicii – Societatea Comercială „Poiana Codrilor”, SRL – Agropensiunea Vinăria „Poiana” din satul Ulmu, director – Oleg Baban, pentru excelența în furnizarea serviciilor și profesionalismul manifestat în satisfacerea nevoilor comunității.

Cel mai bun antreprenor al anului 2023 în domeniul agriculturii – „MELARUX-GRUP” SRL din comuna Gangura, conducător – Nicolae Guțanu, pentru meritele deosebite în domeniul agriculturii.

Personalitatea anului 2023 în domeniul ocrotirii sănătății – Anton Coval, șef al Centrului de Sănătate Horești, în semn de recunoaștere a rezultatelor deosebite în domeniul ocrotirii sănătății.

Personalitatea anului 2023 în domeniul asistenței sociale – Natalia Ciocoi din comuna Răzeni, asistent parental profesionist în Serviciul social „Asistență parentală profesionistă”, din cadrul Direcției generale de asistență socială a Agenției Teritoriale de Asistență Socială Centru, pentru angajamentul și dedicarea în sprijinul celor vulnerabili.

Personalitatea anului 2023 în domeniul sportului – Valeriu Oloieru, director al Școlii Sportive pentru Copii și Tineret Ialoveni, pentru realizările remarcabile în domeniul promovării modului activ și sănătos de viață în mediul tinerei generații.

Personalitatea anului 2023 în domeniul administrației publice – Ecaterina Cononov, secretarul Consiliului local din satul Horodca, pentru pentru meritele deosebite și activitate îndelungată în serviciul public.

Personalitatea anului 2023 în domeniul asigurării ordinii publice și a ordinii de drept – comisar Vadim Gada, şeful Secției Securitate Publică a Inspectoratului de Poliție Ialoveni, pentru devotamentul și profesionalismul în menținerea ordinii publice.

Personalitatea anului 2023 în domeniul asigurării securității cetățenilor –Alexandru Popov, plutonier adjutant, șef de gardă al Unității de Salvatori și Pompieri, din cadrul Secției Situații Excepționale a raionului Ialoveni, pentru angajamentul și excelența în protejarea și asigurarea siguranței cetățenilor aflați în situații de risc.

„În orice societate normală, organizată ierarhic și condusă democratic, pe baza unor valori fundamentale, cum sunt libertatea, dreptatea, adevărul, frumosul etc., elitele vieții politice, economice și culturale, cele din domeniile învățământului și sănătății sunt solicitate  să joace un rol major în conducerea sistemului social, însă, pentru aceasta este necesar să fie recunoscute și respectate. Asta ne-am dorit s-o facem prin organizarea acestei gale, pentru că raionul trebuie să-şi cunoască oamenii cu merite, oamenii cei mai buni, fiind şi o motivare în plus pentru fiecare localnic să se afirme şi să se implice cât mai mult”, a rezumat pentru MOLDPRES şefa raionului Ialoveni, Natalia Eremia.

Corespondent Lilia Grubîi

Foto Andrei Mardari 

img24004685

img24004685

img24004685

img24004685

img24004685

img24004685

img24004685

img24004685

img24004685

img24004685

img24004685

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!