ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Investiție de 465 de mii de euro la Colegiul Agroindustrial din Râşcani. Instituția va avea un laborator pentru procesarea uleiurilor eterice

11:00 | 24.06.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. La Colegiul Agroindustrial din Râşcani va funcționa un laborator didactic pentru „Procesarea și controlul calității uleiurilor eterice”. Construcția acestuia urmează a fi finalizată la sfârșitul lunii septembrie curent, transmite MOLDPRES.

Investiția se ridică la peste 465 mii euro. Banii au fost acordați în cadrul Proiectului Livada Moldovei, implementat de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare cu suportul Băncii Europene de Investiții.

În prima fază a proiectului, au fost livrate utilajele agricole necesare pentru plantarea, recoltarea și întreținerea suprafețelor de levănțică și salvie. Cu ajutorul acestor utilaje, de ultimă generație, elevii colegiului, îndrumați de cadrele didactice au plantat 2 ha de levănțică și au semănat 2 ha de salvie.

Beneficiari direcți ai investițiilor vor fi peste 330 de elevi de la Colegiul Agroindustrial din Râşcani dar și toți  fermierii specializați în cultivarea plantelor etero - oleaginoase.

Astfel, recolta de levănțică și salvie urmează a fi procesată în scopuri didactice de elevii și profesorii Colegiului, utilizând capacitățile laboratorului didactic care se află în construcție. Laboratorul va fi dotat cu mobilier, utilaje de laborator tehnică IT și implicit instalație de extragere a uleiurilor eterice.

img24004696

img24004696

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!