ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Klaus Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European, unde se va discuta situația din Ucraina și Republica Moldova

13:19 | 26.06.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 26 iun. /MOLDPRES/. Președintele României, Klaus Iohannis, va participa la Consiliul European joi și vineri, la Bruxelles, unde se vor discuta subiecte precum sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova, noua structură a Parlamentului European și situația din Orientul Mijlociu, comunică MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Agenda include, de asemenea, teme legate de securitatea și apărarea UE, competitivitate, migrație, Marea Neagră și amenințări hibride. Iohannis va accentua necesitatea sprijinului continuu pentru Ucraina și Moldova, va pleda pentru întărirea capacităților de apărare ale UE în complementaritate cu NATO și va sublinia importanța strategică a Mării Negre.

Liderii UE vor discuta, de asemenea, despre noul ciclu instituțional al Uniunii și adoptarea Agendei Strategice pentru 2024-2029.

img24004771

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!