ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reținuți în flagrant. Un vameș și complicele său au fost prinși cu mita

10:23 | 27.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/.Un vameș de la Postului vamal Sculeni și un complicele al său, au fost reținuți de CNA și procurori pentru facilitarea unui caz de contrabandă contra unei mite de peste 10 mii de euro, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, funcționarul ar fi pretins și acceptat peste 10 000 de euro de la un transportator de colete pentru a asigura trecerea nestingherită a unui lot de marfă de contrabandă prin postul vamal Sculeni.

În seara zile de ieri oamenii legii l-au reținut în flagrant pe angajatul Postului vamal Sculeni imediat după primirea banilor. De asemenea, în cadrul acțiunilor de urmărire penală a fost reținut și complicele vameșului. Ambele persoane sunt plasate în izolator pentru 72 de ore.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe mijloace financiare, telefoane mobile, un automobil și marfa introdusă prin contrabandă.

În cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru coruperea pasivă.

img24004796

img24004796

img24004796

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!