ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a felicitat cetățenii Republicii Moldova cu prilejul începerii procesului de aderare la UE

11:14 | 27.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. Șeful Legislativului, Igor Grosu, a felicitat cetățenii Republicii Moldova cu prilejul începerii procesului de aderare la UE. Afirmația a fost făcută chiar în debutul ședinței plenare, comunică MOLDPRES.

„Este un eveniment mult așteptat pentru care s-a muncit mult in ultimii ani. Cunoaștem că ne așteaptă multa muncă, fiecare din noi va trebui să contribuie pentru a deveni parte a familiei europene”, a opinat Grosu.

Totodată, președintele Parlamentului a anunțat că noul secretar al Legislativului este Igor Talmazan.

Marți, 25 iunie, la Luxemburg, au fost lansate oficial negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în cadrul unei conferințe interguvernamentale. Delegația țării a fost condusă de către prim-ministrul Dorin Recean. Evenimentul a fost salutat de liderii europeni care l-au calificat drept unul de importanță istorică atât pentru Republica Moldova, cât și pentru statele UE.

img24004797

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!