ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aleșii poporului au ținut un minut de reculegere în memoria scriitorului Spiridon Vangheli

11:14 | 27.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. Aleșii poporului au început ședința plenară de astăzi cu un minut de reculegere în memoria scriitorului Spiridon Vangheli, comunică MOLDPRES.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat că scriitorul a lăsat moștenire poporului mai multe opere în special pentru copii. „Zilele trecute ne-a părăsit Spiridon Vangheli, cel care ne-a primit grămăjoară sub cușma lui Guguță, unde am descoperit o lume în care domnește pacea, siguranța și buna înțelegere între oameni. O lume văzută cu ochi de copil și vin cu rugămintea să ținem un minut de reculegere”,  a spus Grosu.

Scriitorul Spiridon Vangheli a decedat vineri, 21 iunie, la vârsta de 92 de ani. Supranumit „tatăl lui Guguță”, Vangheli s-a bucurat de o popularitate deosebită în rândul cititorilor în special al copiilor și părinților lor. Acesta a fost înmormântat la 24 iunie la Cimitirul central din capitală.

img24004799

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!