ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal condamnă acțiunile de corupere și anunță că a pornit o investigație în cazul funcționarului reținut la Sculeni

12:38 | 27.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. Serviciul Vamal a demarat o investigație internă în cazul funcționarului din cadrul postului Sculeni reținut ieri de ofițerii anticorupție și procurorii mun. Bălți într-un dosar de corupere pasivă. Instituția acordă sprijin organelor competente în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor implicate, transmite MOLDPRES.

„Conducerea Serviciului Vamal condamnă cu vehemență și nu tolerează acțiunile de corupție în cadrul instituției. Promovarea integrității și combaterea corupției în rândurile funcționarilor vamali reprezintă o prioritate pentru Serviciul Vamal și este un element fundamental pentru o bună guvernare și o administrație vamală modernă și eficientă”, a precizat instituția.

Un funcționar din cadrul postului Sculeni a fost reținut în după-amiaza zilei de ieri de ofițerii anticorupție și procurorii mun. Bălți într-un dosar de corupere pasivă. Funcționarul este bănuit că ar fi pretins și acceptat peste 10 000 de euro de la un transportator de colete pentru a asigura trecerea nestingherită a unui lot de marfă de contrabandă prin postul vamal. 

img24004805

img24004805

img24004805

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!