ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Descinderi la Centrul de Sănătate Cantemir: Secretarul Comisiei consultative, cercetat de CNA pentru mită

14:58 | 27.06.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/.Ofițerii CNA și procurorii au efectuat percheziții la Centrul de Sănătate Cantemir în cadrul unui dosar de trafic de influență,în care sunt cercetate acțiunile unui angajat al instituției, care ar fi pretins sistematic bani pentru perfectarea certificatelor medicale fără prezența fizică a solicitanților, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, secretarul Comisiei consultative a spitalului ar fi susținut că are influență asupra unor membri ai comisiei medicale, care eliberează certificate candidaților la obținerea permiselor auto, și că îi poate determina să perfecteze actele necesare fără prezența fizică a persoanelor.

Astfel, în perioada documentării, au fost constatate mai multe episoade de pretindere și primire a banilor, sumele primite pentru un certificat medical fiind de până la 1000 de lei.

În prezent, lucrătorul medical este cercetat în stare de libertate, în cadrul unei cauze penale pornite pentru trafic de influență.

img24004812

img24004812

img24004812

img24004812

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!