ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean, la Moldova Youth Forum: „Misiunea tinerilor e să transforme în realitate oportunitatea de aderare la Uniunea Europeană”

17:10 | 29.06.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 iunie. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a participat astăzi la cea de-a treia ediție a Moldova Youth Forum, desfășurată la Bălți. Adresându-se celor peste 300 de participanți, premierul a subliniat rolul esențial al tinerilor în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.   

„Trebuie să conștientizăm că viitorul Republicii Moldova depinde de noi. Suntem cu toții liberii, iar libertatea pe care o avem se manifestă prin puterea de a alege, de a lua decizii pentru țară și de a accelera schimbarea prin care trecem. Este timpul să ne implicăm și să arăta că suntem hotărâți, avem o direcție clară și știm care este viitorul pe care ni-l dorim - un viitor european pentru fiecare din noi”, a spus șeful Executivului.  

Totodată, prim-ministrul a răspuns la întrebările tinerilor despre dezvoltarea economică și socială a țării, dar și despre cum se poate implica noua generație în procesul de negocieri și, respectiv, de integrare în marea familie europeană. În discuțiile cu participanții de la forum au mai fost abordate subiecte legate de combaterea dezinformării, politicile pentru tineri, dar și sporirea calității studiilor din Republica Moldova. 

Moldova Youth Forum își propune să ofere tinerilor o platformă de discuții privind subiectele de actualitate pentru tineri, despre strategii inovatoare de participare la programe comunitare, dar și să stimuleze dialogul între tineri și autorități. Prima ediție a Moldova Youth Forum a avut loc în 2022, la Chișinău, iar cea de-a doua ediție a avut loc în 2023, la Comrat. 

img24004908

img24004908

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!