ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FRAC invită la teatru în parc. Festivalul Românesc de Animație pentru Copii începe astăzi la Chișinău

01:02 | 30.06.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Festivalul Românesc de Animație pentru Copii (FRAC) se deschide duminică, 30 iunie, în Parcul „Alunelul” din Chișinău. Copiii și părinții, dar și toți iubitorii de teatru sunt invitați să vadă  spectacole montate de regizori din Republica Moldova și România, informează MOLDPRES.

Ajuns la cea de-a treia ediție, FRAC se deschide astăzi la Chișinău cu spectacolul „Aladin și lampa fermecată” jucat de actorii Teatrului de Păpuși din Brăila (România). Organizatorii festivalului promit o atmosferă incendiară cu multe zâmbete și voie bună.

„Îmi doresc ca spectacolele să aibă un impact pozitiv asupra tuturor spectatorilor, mai ales că este un festival pentru toată familia, este un festival al tuturor celor care trăiesc românește și toți cei care vor să învețe limba română nu au decât să vină la festival și prin teatru să învețe ceva”, a spus Ion Ambrosi, organizatorul Festivalului FRAC, conducătorul teatrului „Piciu Julien”.

Organizatorii au specificat că luni, 1 iulie, copiii sunt invitați să vadă spectacolul „Fata babei și fata moșneagului”, în regia lui Sergiu Triboi, prezentat de Teatrul „Ion Creangă”. Marți, 2 iulie, la Chișinău vin artiștii din București. Trupa „Mușchetarii” va arăta spectacolul „Punguța cu doi bani”. Miercuri, 3 iulie, micii spectatori vor vedea spectacolul „Scufița Roșie și Lupul cel flămând”, o producție a actorilor din Cluj Napoca (România). Vor prezenta spectacole în cadrul festivalului,  Teatrul pentru copii „Guguță” din Chișinău, Teatrul Republican pentru copii „Licurici” și Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți. În total, în cadrul festivalului, vor fi prezentate opt spectacole. Ion Ambrosi a precizat că au fost selectate spectacolele care pot fi jucate în aer liber.

Anul acesta, spectacolele vor fi prezentate începând cu ora 18:00, astfel încât părinții să aibă posibilitate să însoțească copiii la eveniment și totodată să nu fie afectați de căldura dogoritoare a caniculei. Intrarea la spectacol este liberă. Festivalul Românesc de Animație pentru Copii se va încheia pe 7 iulie.

img24004872

img24004872

img24004872

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!