ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polițistul de frontieră Serghei Muntean, căzut la datorie acum un an, a fost comemorat de angajații IGPF

21:15 | 30.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Polițistul de frontieră Serghei Muntean, căzut la datorie acum un an pe Aeroportul Internațional din Chișinău, a fost comemorat astăzi de angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) al MAI, informează MOLDPRES. 

Conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, alături de efectivul instituției, a adus un omagiu polițistului de frontieră Serghei Muntean, la un an de la tragicul incident de pe Aeroport. „Serghei Muntean a fost un exemplu demn de urmat, un coleg, un camarad și un om în adevăratul sens al cuvântului, un exemplu, un profesionist desăvârșit. Va rămâne mereu vie amintirea lui în cadrul Poliției de Frontieră și nu numai”, a declarat șeful IGPF, Ruslan Galușca.

Ceremonia de comemorare a fost oficiată de un preot, care a ținut un parastas în amintirea eroului căzut la datorie. Ulterior, polițiștii de frontieră  au depus flori  la piatra comemorativă din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră a Aeroportului. Colegii au vizitat și mormântul polițistului de frontieră Serghei Muntean din satul de baștină Volintiri, raionul Ștefan Vodă.

Polițistul de frontieră Serghei Muntean și angajatul din paza aeroportului Igor Ciofu au fost împușcați mortal în timpul unui incident produs pe 30 iunie 2023 pe Aeroportul Internațional din Chișinău. Ofițerii au fost răpuși de gloanțele unui cetățean tadjic care primise interdicție de intrare în Republica Moldova. Ulterior, atacatorul a fost reținut și a decedat pe patul de spital în urma rănilor primite în timpul operațiunii de reținere.

Pe 18 septembrie 2023, Procuratura Generală a pornit un dosar penal în acest caz, aducându-i învinuiri fostului șef al Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi.

img24004883

img24004883

img24004883

img24004883

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!