ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Veste bună pentru pacienți: Un nou medicament compensat de la 1 iulie

09:17 | 01.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iul. /MOLDPRES/. Începând cu ziua de astăzi, persoanele cu hiperplazie benignă de prostată beneficiază de medicamentul compensat cu denumirea comună internațională tamsulosinum, comunică MOLDPRES.

Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, acest preparat va fi compensat parțial din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală.

Tamsulosinum este un preparat inovator, recomandat de Comisia de specialitate urologie și dializă din cadrul Ministerului Sănătății, fiind indicat pentru tratamentul de primă linie al persoanelor care au hiperplazie benignă de prostată.

Conform estimărilor Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), circa 30 de mii de pacienți cu boală de prostată vor beneficia de preparatul sus-menționat, pentru compensarea căruia din fondurile de asigurare medicală obligatorie urmează să fie alocate anual peste 28 de milioane de lei.

img24004888

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!