ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două persoane, inclusiv un minor, și-au pierdut viața în timpul scăldatului

12:47 | 01.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iul. /MOLDPRES/. Două persoane au murit înecate în acest weekend, iar de la începutul anului curent cifra morților se ridică la 29. Datele au fost făcute publice de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI care în zilele de odihnă a desfășurat activități de prevenire a înecurilor pe întreg teritoriul țării, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, în perioada 29-30 iunie, două persoane, inclusiv un minor și-au pierdut viața în timpul scăldatului în apa bazinelor acvatice. Primul caz a fost înregistrat în dimineața zilei de 30 iunie într-un lac din orașul Orhei. Un bărbat în vârstă de 43 de ani s-a înecat în timpul scăldatului. La fața locului au intervenit angajații IGSU, care au depistat și au extras la mal cadavrul persoanei.

Un alt caz a fost înregistrat tot pe 30 iunie, către ora 17:56, în lacul de acumulare Stânca-Costești din apropierea satului Duruitoarea Nouă, raionul Râșcani. Aici, un tânăr în vârstă de 17 ani și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cadavrul băiatului a fost depistat și extras la mal de către cetățeni. Circumstanțele producerii incidentelor urmează a fi stabilite de organele de resort.

Tot în acest weekend, salvatorii în comun cu polițiștii au vizitat 95 de locuri de agrement din 14 raioane, printre care Orhei, Bălți, Telenești, Cahul, Dondușeni, Edineț, Fălești, UTA Găgăuzia, Râșcani, Leova. Ei au atenționat repetat oamenii despre riscul producerii incidentelor în tipul scăldatului în urma nerespectării regulilor de siguranță. Salvatorii au reiterat că scăldatul pe timp de noapte, dar și în locuri nedotate cu stații de salvare, este strict interzis.

img24004898

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!