ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 8 700 de copii au fost înscriși în clasa I în școlile din capitală

15:12 | 01.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iul. /MOLDPRES/. Circa 8 700 de copii au fost înscriși în clasa I în școlile din capitală în primele două etape de înmatriculare, iar alte aproximativ 1 300 de locuri mai sunt disponibile. Informațiile au fost prezentate de șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, la ședința operativă a serviciilor primăriei capitalei, informează MOLDPRES.

„În perioada 20-30 august, Comisiile instituționale și cea municipală vor examina situația copiilor care, pe parcursul celor două etape, nu au reușit să fie înscriși în clasa I. Astfel, părinții se vor adresa la instituții, cu pachetul de acte, pentru a solicita înscrierea copilului”, a precizat Andrei Pavaloi.

Șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a subliniat că au fost deschise suplimentar câte o clasă în 10 instituții de învățământ municipale. Totodată, pentru a face față numărului mare de solicitări din anumite sectoare, părinții au fost redirecționați către alte instituții din apropiere.

Înscrierea copiilor în clasa I se face în școlile din districtele respective, în funcție de adresa de domiciliu a părinților sau a reprezentanților legali ai copiilor. Pentru anul de studii 2024-2025, au fost preconizate 10 409 locuri pentru înmatricularea copiilor în clasa I.

img24004907

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!