ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Descinderi în Chișinău și Hâncești într-un dosar de contrabandă cu mașini

15:28 | 01.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iul. /MOLDPRES/.Oamenii legii au operat 10 percheziții în Chișinău și Hâncești în cadrul unui dosar de contrabandă cu mașini de lux din Franța, Italia și Olanda, estimate la peste 4.200.000 lei. Trei bărbați din Moldova și doi din Franța sunt investigați, iar mașinile au fost iar mașinile au fost ridicate în scopul eventualei aplicări a sechestrului, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, autoturismele de lux au fost ridicate după trei luni de documentare a schemei. Mai exact, urmare a cooperării cu autoritățile din Franța, au avut loc 10 percheziții în Chișinău și Hâncești – raionul din care sunt originari cei trei bănuiți, cu vârste de 35, 38 și 45 de ani. Unele din mașinile aduse prin contrabandă erau anunțate ca furate în Uniunea Europeană, iar altele au fost aduse în Moldova cu numerele de înregistrare ale agregatelor falsificate.

Ulterior perchezițiilor, în cadrul cărora au fost ridicați și peste 170.000 lei (în euro și dolari) care ar proveni din activitate infracțională, cheie universală de pornire a mașinilor furate și alte obiecte importante cauzei penale, procurorii le-au prezentat învinuirile. Totodată, în același dosar în Franța sunt investigați alți doi cetățeni ai Moldovei.

Mașinile de lux au fost ridicate în scopul eventualei aplicări a sechestrului, în vederea confiscării în folosul statului.

img24004910

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!