ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

GUVERNUL CONSTRUIEŞTE: Lunca râului Cogâlnic în regiunea Hânceşti va fi amenajată cu noi zone de agrement, eliminându-se riscul inundaţiilor

15:38 | 01.07.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 iul. /MOLDPRES/. Lunca râului râului Cogâlnic va fi valorificată prin amenajarea zonelor de agrement și eliminarea riscului de inundații. Un contract în acest sens a fost semnat astăzi de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Primăria municipiului Hâncești și antreprenorul care va executa lucările, transmite MOLDPRES.

Acest proiect de dezvoltare este planificat pentru implementare în decurs de 12 luni și prevede amenajarea în zona de revitalizare a unui spațiu public accesibil și sigur pentru locuitorii orașului. „Totodată, prin desfășurarea lucrărilor planificate, va fi îmbunătățită starea albiei râului Cogâlnic și diminuat riscul de inundații”,  au precizat pentru MOLDPRES surse de la ADR Centru.

De asemenea, în cadrul proiectului sunt prevăzute lucrări de amenajare a gazonului pe un perimetru de 18 801 m2, construcția a 1120 m drum de acces, amenajarea a două terenuri de fotbal, două parcări, 2354 m de alei pietonale, două pasarele peste râu, terenuri de joacă, și curățarea a 6000 m de albie a râului Cogâlnic.

Potrivit contractului semnat astăzi, antreprenorul este obligat să execute toate lucrările, prevăzute în contract, în termenele stabilite prin graficul general de realizare a lucrărilor şi graficul de execuţie şi de o calitate corespunzătoare prevederilor actelor normative, rezumă ADR Centru.

Valoarea totală a proiectului, conform Contractului de antrepriză, constituie peste 21 milioane de lei (mai mult de un milion de euro). Proiectul va fi finanțat din sursele Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală și cofinanțat de instituția aplicantă care este administraţia publică locală.

Prin realizarea acestui proiect, autoritățile locale își propun crearea unui spațiu dedicat relaxării, recreerii și socializării, care va spori calitatea vieții locuitorilor din Hâncești. 

img24004911

img24004911

img24004911

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!