ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

75 de persoane au ajuns săptămâna trecută la urgență cu mușcături de animale sau înțepături de insecte

08:46 | 02.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Pe parcursul săptămânii trecute, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 14030 de cetățeni, inclusiv la 2139 de copii, comunică MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), la Dispeceratul comun de urgență au apelat cel mai des persoanele cu urgențe cardiovasculare – 2647 de solicitări, urmate de urgențele neurologice  – 2026 și urgențele respiratorii – 1670 de solicitări.

Tot săptămâna trecută, 1575 de cetățeni, inclusiv 322 de copii, cu diverse traumatisme au beneficiat de primul ajutor medical la etapa de prespital. Echipele AMU au fost solicitate în cazul a 81 de accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 103 persoane.

În aceeași perioadă, la ambulanță au parvenit 127 de solicitări pe motivul urgențelor generate de agenți fizici, chimici și de mediu, printre care 38 combustii și opt insolații. Totodată, intervenția medicilor a fost solicitată pentru 47 de persoane cu urgențe toxice, inclusiv la 15 persoane care s-au intoxicat cu medicamente, patru cu droguri, trei cu alcool și trei cu monoxid sau dioxid de carbon.

img24004935

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!