ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipele mobile ale ASP oferă servicii de documentare cetățenilor moldoveni aflați în Statul Israel și Federația Rusă

09:33 | 02.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Cetățenii Republicii Moldova, care se află în Statul Israel și în Federația Rusă, pot solicita servicii de eliberare a actelor de identitate și de stare civilă. Acestea sunt prestate de echipele mobile ale Agenției Servicii Publice (ASP), care activează la Moscova și Tel Aviv în perioada 17 iunie – 5 iulie 2024, transmite MOLDPRES. 

Echipe mobile ale ASP își desfășoară activitatea în cadrul Ambasadelor Republicii Moldova în Statul Israel și Federația Rusă. De serviciile acestora pot beneficia cetățenii țării noastre care au nevoie să-și reînnoiască pașapoartele, buletinele de identitate, precum și să obțină acte de stare civilă (certificate de naștere, certificate de căsătorie, duplicate ale acestora). 

Potrivit datelor ASP, pe parcursul săptămânii trecute au fost recepționate 409 cereri pentru eliberarea buletinului și a pașaportului cetățeanului Republicii Moldova și 281 cereri pentru înregistrarea actelor de stare civilă.

img24004939

img24004939

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!