ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Băncii Naționale a Moldovei

09:39 | 02.07.2024 Categorie: Comunicate

Parteneriat între Banca Națională a Moldovei și Clubul de vacanță „Academia Ta” pentru a promova educația financiară în rândul copiilor și adolescenților

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. În perioada iulie-august 2024, Banca Națională a Moldovei se va alătura Clubului de vacanță „Academia Ta” organizat de Centrul Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO", oferind participanților ateliere de educație financiară despre siguranța plăților fără numerar.

Astfel, banca centrală continuă campania de educație financiară interactivă, de data aceasta pentru elevi cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani. Comunicarea prietenoasă, adaptată vârstei celor prezenți, va contribui eficient la transmiterea informațiilor legate de evoluția mediului financiar.

Atelierele pe teme financiare vor face parte din programul de activități de dezvoltare și divertisment, sesiuni de instruire în diverse domenii, destinate să aducă celor mici bucuria unei vacanțe pline de creativitate, cunoaștere și senzația descoperirii lumii, inclusiv a celei financiare.

Experții BNM vor povesti elevilor cum au apărut și au evoluat banii electronici, ce reprezintă cardurile pentru copii și adolescenți și în ce mod funcționează acestea - fiind atașate la un subcont al unui părinte. De asemenea, reprezentanții BNM vor explica adolescenților cum să utilizeze în siguranță cardurile, dezvăluind și curiozități din domeniul plăților.

Banca Națională a Moldovei desfășoară programe de educație financiară pentru diferite grupuri-țintă, în mod special pentru copii și tineri pentru a dezvolta un comportament financiar echilibrat și eficient, orientat spre bunăstarea individuală și la nivel de țară.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!