ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Satul European Expres // Un teren modern de minifotbal a fost construit la Ialoveni

10:13 | 02.07.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Peste patru mii de copii, elevi și tineri din Ialoveni beneficiază de un teren modern de minifotbal. Acesta a fost construit printr-un proiect inclus în Programul „Satul European Expres”, valoarea totală a investiției fiind de aproximativ 450 mii de lei. Resursele au fost alocate de Guvern prin Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, transmite MOLDPRES.

Terenul de minifotbal este amplasat în sectorul Albeni al orașului. Acesta nu doar îmbunătățește infrastructura sportivă locală, dar servește și ca zonă de relaxare pentru locuitorii din cartierele din preajmă. De asemenea, obiectivul reprezintă o platformă modernă pentru tinerii pasionați de fotbal din satele învecinate.

Primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu, a afirmat că noul teren de sport oferă un mediu favorabil pentru diverse activități sportive, dar și pentru organizarea altor evenimente comunitare.

Șefa Serviciului Ex-post și raportare din cadrul Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, Natalia Veveriță, a declarat că inaugurarea acestui teren de sport marchează împlinirea unui vis pentru copiii și tinerii din Ialoveni. „Terenul de sport devine acum un loc sigur unde puteți juca fotbal și un spațiu în care vă puteți bucura de momente frumoase. Investiția în acest proiect nu ar fi fost posibilă fără sprijinul autorităților centrale și locale, al comunității și, desigur, al vostru, al tuturor celor care ați susținut și ați contribuit în diverse moduri la realizarea acestei inițiative”, a menționat Natalia Veveriță.

Potrivit ONDRL, până în prezent, prin Programul Național „Satul European Expres” au fost construite 71 de terenuri de sport și 48 de terenuri de joacă. Beneficiari direcți ai acestor inițiative sunt aproximativ 35 mii de copii, elevi și tineri din 117 localități ale țării. 

img24004942

img24004942

img24004942

img24004942

img24004942

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!