ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat s-a înecat într-un lac din preajma satului Zagarancea

10:08 | 02.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Un bărbat de 40 de ani și-a pierdut viața în timpul scăldatului în lacul din preajma satului Zagarancea, raionul Ungheni. Cazul a fost înregistrat în după amiaza zilei de ieri, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, bărbatul a intrat în apă și nu a mai ieșit la suprafață. La fața locului au intervenit scafandrierii din cadrul Unității salvatori și pompieri Ungheni, care în urma lucrărilor de căutare efectuate au depistat și au extras la mal corpul neînsuflețit. Circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de organele de resort.

În acest context, IGSU îndeamnă repetat populația să respecte regulile de siguranță în timpul scăldatului și aflării pe malurile bazinelor acvatice. Salvatorii avertizează cetățenii că scăldatul în perioada caniculară trebuie să fie evitat. Totodată, scăldatul în stare de ebrietate este strict interzis.

Salvatorii reiterează că activitățile pe apă și înotul sunt permise doar în zonele de agrement și locuri amenajate cu stații de salvare.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2024, 30 de persoane, inclusiv cinci minori, și-au pierdut viața în râurile și bazinele acvatice din țară.

img24004943

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!