ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Descinderi în capitală într-un dosar de contrabandă cu țigări și alcool

10:36 | 02.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Procurorii PCCOCS și ofițerii Serviciului Vamal au anunțat astăzi o captură de peste 230 mii de țigări de trei mărci moldovenești, contrafăcute în Ucraina, și aproape 300 litri de alcool etilic de contrabandă, pentru vânzare în România, comunică MOLDPRES.

Potrivit PCCOCS, captura a urmat perchezițiilor la domiciliul din Chișinău și în automobilele unui bărbat cu vârsta de 60 de ani. Suplimentar, pentru cercetare au fost ridicate și telefoane mobile, precum și un automobil folosit la transportarea țigărilor și alcoolului de contrabandă.

Conform oamenilor legii, schema de contrabandă presupunea transportarea mărfurilor în spații adaptate din caroseria microbuzelor de curse internaționale. Iar pentru ca să-și camufleze faptele de contrabandă, oficial acesta declara că transportă pietriș, nisip, cărbune sau cereale.

Bănuitul nu este la prima abatere, anterior fiind cercetat pentru fapte similare. Bărbatul riscă o amendă de până la 300 mii de lei sau pedeapsă cu închisoare de la trei la cinci ani.

img24004945

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!