ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atenție șoferi: Circulația transportului de mare tonaj va fi restricționată pe timp de caniculă

10:52 | 02.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. În zilele cu temperaturi caniculare, de peste 30˚C, unitățile de transport cu o greutate de peste 20 de tone au interdicția de a circula pe anumite porțiuni de trasee naționale semnalizate cu indicatoarele corespunzătoare, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, restricția este valabilă între orele 10:00 și 20:00. Măsurile au scopul de a preveni deteriorarea drumurilor publice și nu vizează transportul de călători, cel de produse alimentare sau mașinile aflate în misiune pentru situaţii excepţionale.

În acest context, șoferii de camioane sunt îndemnați să circule noaptea, când temperaturile sunt mai scăzute. Conducătorii auto sunt atenționați să circule la distanțe lungi câte doi șoferi, pentru a se odihni periodic.

Persoanele fizice care vor încălca normele riscă amendă de la 3 000 până la 4 500 de lei, iar cele juridice de la 12 000 la 15 000 de lei.

Meteorologii au emis Cod galben de caniculă valabil pe întreg teritoriul țării, în perioada 28 iunie - 4 iulie. Astfel, în acest interval, temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C și mai mult.

img24004947

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!