ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Situația școlilor cu predare în limba română din stânga Nistrului discutată la Parlament

12:17 | 02.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Situația instituțiilor de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană a fost subiectul unei mese rotunde la care a participat aleșii poporului și președintele Comisiei de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare a țării, Roman Roșca, comunică MOLDPRES.

La ședință au fost invitați și reprezentanți ai acestor instituții de învățământ, ai Ministerului Educației și Cercetării, ai Biroului politici de reintegrare și ai Oficiului Avocatului Poporului.

Agenda discuțiilor a vizat lipsa sediilor pentru instituțiile cu predare în limba română, precum și provocările privind asigurarea libertății de circulație a persoanelor și a bunurilor.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Promo-LEX, cu susținerea financiară a Fundației Soros Moldova și a organizației „National Endowment for Democracy”.

img24004953

img24004953

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!