ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Concurs de proiecte de dezvoltare pentru orașele și satele din R. Moldova. Localitățile pot beneficia de investiții de până la 60 mil de lei

13:05 | 02.07.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Administrațiile publice locale pot solicita finanțare pentru implementarea inițiativelor de dezvoltare regională în orașele și satele din țara noastră. Concursul de proiecte a fost lansat astăzi de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, transmite MOLDPRES. 

Proiectele pot fi finanțate cu până la 60 de milioane de lei, în funcție de măsură și domeniul de intervenție.

Termenul limită de depunere a notei conceptuale a proiectului este 30 iulie 2024, ora 17:00. 

Astfel, administrațiile publice locale pot depune proiecte de finanțare pentru activități precum valorificarea infrastructurilor de afaceri, crearea și dezvoltarea parcurilor industriale, zonelor economice libere și a incubatoarelor de afaceri. 

Totodată, banii vor putea fi utilizați pentru amenajarea zonelor de agrement, parcurilor, aleilor și spațiilor publice, reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere și de transport public, construcția sistemelor de canalizare și apeducte magistrale, asigurarea accesului la apă potabilă și servicii de canalizare.

img24004955

img24004955

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!