ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au emis Cod galben de instabilitate atmosferică

14:05 | 02.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 2 iul. /MOLDPRES/. Meteorologii au emis Cod galben de instabilitate atmosferică, valabil din amiaza zilei de astăzi și până mâine seara, la ora 21.00, transmite MOLDPRES. 

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a menționat că în această perioadă, pe arii extinse, începând din nordul țării și treptat cu extindere în raioanele centrale și parțial sudice, se prevăd averse însoțite de descărcări electrice, izolat averse puternice cu grindină (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-49 l/m2). Totodată, sunt prognozate intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

SHS a menționat că avertizarea de caniculă emisă pentru perioada 28 iunie - 4 iulie nu mai este valabilă începând cu data de 3 iulie, întrucât „condițiile meteorologice s-au schimbat, iar temperaturile vor scădea în următoarele zile”.

În cazul Codului galben, condițiile vremii sunt potențial periculoase, iar fenomenele meteorologice prognozate sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

img24004960

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!