ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 600 de copii au fost instruiți de salvatori privind bazele securității vieții în perioada vacanței

08:57 | 03.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 3 iul. /MOLDPRES/.550 de copii cu vârstă cuprinsă între 8-17 ani din tabăra „Сamping”, precum și 89 de minori de 7-14 ani de la tabăra de odihnă a Ministerului Afacerilor Interne au participat la atelierele desfășurate de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență privind bazele securității vieții în perioada vacanței de vară, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, instruirile sunt organizate în comun cu specialiștii Inspectoratului General al Poliției în taberele de odihnă cu scopul conștientizării de către copii a riscurilor cotidiene și a situațiilor de urgență, contribuind la formarea unei generații mai informate și mai sigure.

De la începutul săptămânii curente, atelierele educativ- demonstrative s-a desfășurat la Vadă lui Vodă pentru 550 de copii cu vârstă cuprinsă între 8-17 ani la tabăra „Сamping”, precum și pentru 89 de minori de 7-14 ani, la tabăra de odihnă a Ministerului Afacerilor Interne.

Angajații IGSU au venit cu recomandări și instrucțiuni pentru minori și au vorbit despre mai multe reguli de siguranță, care trebuie să fie respectate. Astfel, specialiștii IGSU au povestit copiilor cum trebuie să reacționeze corect în cazul producerii unui incendiu și au avertizat despre riscul jocului cu focul și alte surse de aprindere în locuințe, precum și în preajma terenurilor deschise. Salvatorii au atras atenția minorilor și la reguli de comportament în apă în timpul scăldatului.

Copiii au fost îndemnați să nu intre în apă de unii singuri și au fost avertizați că înotul se permite doar în locuri amenajate cu stații de salvare.

Paramedicii SMURD au demonstrat în practică manevrele de prim ajutor în caz de arsuri, luxații, fracturi, stop cardiac, cazuri de înec.

De asemenea, specialiștii Inspectoratului General al Poliției au organizat ateliere interactive pentru copii, concentrându-se pe regulile de securitate personală, ordinea publică și siguranța în trafic. Cei mici au avut posibilitatea de a explora tehnica și echipamentele folosite de pompieri, după ce au participat activ la simularea practică de stingere a focarelor din furtunuri.

Recent, activități similare au avut loc în taberele de odihnă din raioanele Cahul, Soroca, Orhei, Nisporeni, UTA Găgăuzia.

Activitățile de prevenire și instruire a copiilor vor continua pe toată perioadă vacanței de vară.

img24004976

img24004976

img24004976

img24004976

img24004976

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!