ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aprobat de Guvern: Complexul Memorial „Eternitate” a fost transmis în proprietatea municipiului Chișinău

12:26 | 03.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 3 iul. /MOLDPRES/. Complexul Memorial „Eternitate” a fost transmis din proprietatea statului în proprietatea municipiului Chișinău. Decizia a fost luată astăzi de Guvern, transmite MOLDPRES. 

Potrivit proiectului aprobat de Guvern, Ministerul Apărării în comun cu Consiliul municipal Chișinău vor institui o comisie și vor asigura transmiterea Complexului Memorial „Eternitate” în conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la modul de transmitere a bunurilor proprietate publică.

„Conform Legii privind ocrotirea monumentelor, Complexul Memorial „Eternitate” are statut de monument, iar în aceste condiții, gestionarea și întreținerea monumentelor exced atribuțiile legale ale Ministerului Apărării”, este menționat în nota informativă a proiectului.

Complexul Memorial „Eternitate” este amplasat în municipiul Chișinău, str. Pan Halippa 5.

Hotărârea intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

img24004999

img24004999

img24004999

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!