ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANTA: Din 7 iulie, restricții de circulație pe drumurile naţionale din cauza caniculei

09:36 | 08.07.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/. Agenţia Naţională Transport Auto (ANTA) atenţionează operatorii de transport rutier și conducătorii auto că, în perioada de 7-12 iulie, între orele 10.00-20.00, se interzice circulația pe drumurile naționale a mijloacelor de transport de mare tonaj (cu greutatea totală de peste 20 de tone), transmite MOLDPRES.

Avertizarea vine după ce Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova a anunțat Cod Galben de caniculă începând de duminică, 7 iulie până pe 12 iulie. În intervalul menționat, temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33 grade și mai mult.

Măsurile de restricționare a circulației rutiere au drept scop prevenirea deteriorării îmbrăcămintei rutiere din beton asfaltic pe drumurile publice, în condițiile temperaturilor maxime, care sunt instituite prin Ordinul autorităţilor privind limitarea provizorie a circulației mijloacelor de transport de mare tonaj pe drumurile Republicii Moldova.

Prin urmare, ANTA atenționează toți participanții la trafic că, în caz de încălcare a restricțiilor impuse, riscă sa fie sancționați in limitele articolului 224 din Codul contravențional. Amenda constituie de la 60 la 90 de unități convenționale (o unitate convenţională constituie 50 de lei) aplicată persoanei fizice și de la 240 la 300 de unități convenționale - persoanei juridice.

img24005136

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!