ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ziua Statalității Ucrainei // Vicepremierul Cristina Gherasimov, la Kiev: „Rezistența Ucrainei înseamnă securitate și pace pentru Moldova”

15:43 | 15.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 15 iul. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, se află în capitala Ucrainei, orașul Kiev. Oficialul a adus un omagiu eroilor ucraineni în ziua în care Ucraina marchează Ziua Statalității, informează MOLDPRES.

Pentru al treilea an consecutiv, Ucraina marchează Ziua Statalității pe fundalul unui război devastator, pornit de Federația Rusă. „Lupta lor este o remarcabilă lecție de demnitate pentru toți cei care prețuim viața, pacea și libertatea. O lecție transmisă din tată în fiu și care vine de la strămoșii pe care Ucraina îi onorează în această zi de sărbătoare”, a menționat vicepremierul Cristina Gherasimov.

Oficialul de la Chișinău a relevat că pentru o țară aflată în război, statalitatea nu este un simplu cuvânt, iar pierderea statalității ar însemna renunțarea la însăși esența acestui popor. „Rezistența Ucrainei înseamnă securitate și pace și pentru Moldova. Nu vom putea răspunde agresiunii brutale rusești decât împreună, alături de democrațiile de pe întregul continent european”, a menționat Gherasimov.

„Parcursul european, pe care am pornit ferm, este singura cale de a readuce pacea și liniștea în regiune. O pace care să ne asigure prosperitatea la care aspirăm și șansa de a ne dezvolta ca state suverane libere și independente. State care să trăiască în bună înțelegere”, a subliniat vicepremierul.

img24005384

img24005384

img24005384

img24005384

img24005384

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!