ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lideri europeni la întrevederi cu Maia Sandu: „Și-au reafirmat sprijinul pentru R. Moldova și au apreciat reformele pe care le implementăm”

17:51 | 18.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 18 iul. /MOLDPRES/. Mai mulți lideri europeni și-au reafirmat sprijinul pentru Republica Moldova și au apreciat reformele pe care le implementăm. Șefa statului Maia Sandu a avut astăzi întrevederi la nivel înalt în cadrul Summitului Comunității Politice Europene, informează MOLDPRES.

„La Summitul Comunității Politice Europene, mai mulți prieteni ai țării noastre s-au reunit pentru a discuta despre cooperarea pentru o Moldova pașnică și stabilă. Keir Starmer, prim-ministrul britanic, care este și gazda evenimentului, președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz, președintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul polonez, Donald Tusk, și președintele Consiliului European, Charles Michel, și-au reafirmat sprijinul pentru Republica Moldova și au apreciat reformele pe care le implementăm”, a subliniat Maia Sandu pe o rețea de socializare.

Președinta a asigurat că oficialii de la Chișinău vor continua acțiunile pentru dezvoltarea țării. „Ne-am angajat să continuăm să muncim împreună pentru a face Moldova tot mai puternică, pentru a menține pacea și, în acest climat de siguranță, să dezvoltăm economia și să îmbunătățim condițiile de viață ale cetățenilor noștri”, a afirmat șefa statului.

Cea de-a patra reuniune a Comunităţii Politice Europene are loc astăzi la Blenheim Palace, Oxfordshire, din Regatul Unit. În cadrul evenimentului, șefa statului are întrevederi cu mai mulți președinți și prim-miniștri europeni cu care discută despre pacea și securitatea țării noastre, dezvoltarea economică și integrarea europeană.

Comunitatea Politică Europeană reprezintă o platformă cheie de discuţii între țările europene despre pace și securitate pe continent, dar și despre alte probleme comune. Republica Moldova a fost gazda celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene la 1 iunie 2023.

img24005495

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!